ΛΙΛΑ ΖΩΤΟΥ

φωτογράφος, εισηγήτρια φωτογραφικών εργαστηρίων, επιμελήτρια φωτογραφικών εκθέσεων

 

Η Λίλα Ζώτου έχει Μεταπτυχιακό (MFA) στις Καλές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο Τεχνών MaHKU της Ουτρέχτης στη Ολλανδία, ενώ ο προπτυχιακός τίτλος προέρχεται από το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης -νυν Σχολή Καλών Τεχνών- του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Oι σπουδές της εστιάζουν στην θεωρία και την τεχνική της φωτογραφίας ως σύγχρονη μορφή τέχνης. Η καλλιτεχνική της εργασία ερευνά στοιχεία της νέας φωτογραφίας ως ντοκουμέντο, ενώ χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία της οπτικής αφήγησης.

Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια σύγχρονης τέχνης με τους Rossi Braidoti: Reading Images via Deleuze and Guatari, Cinema, University of Amsterdam, Masterclass Utrecht University καθώς και εργαστήρια με τους Hellen van Meene, Jan Rossel σχετικά με θεματική του πορτραίτου, του φωτογραφικού βιβλίου ως αντικειμένου και τη φωτογραφική τέχνη ως μέσο αφήγησης. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, το Όσλο, τα Τίρανα, το Πεκίνο, την Ουτρέχτη, το Αμστερνταμ, την Πόζναν και τη Νέα Υόρκη. Ζει και εργάζεται στο Όσλο της Νορβηγίας ως ανεξάρτητη φωτογράφος και εισηγήτρια μαθημάτων φωτογραφίας.

http://www.lilazotou.com

ΣΟΦΙΑ ΘΡΟΥΒΑΛΑ

ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων, συγγραφέας κριτικών κειμένων

 

Η Σοφία Θρουβάλα είναι απόφοιτος του τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2019). Παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ – ΕΛΚΕ) και συγκεκριμένα το Φωτοφραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές Ι & ΙΙ και τα 4 εξάμηνα σεμινάρια “Ζητήματα Θεωρίας των Εικαστικών Τεχνών και της Φωτογραφίας”. Από το 2020 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του διιδρυματικού ερευνητικού μεταπτυχιακού προγράμματος Διαχείρισης Μνημείων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάτρας και Αιγαίου. Στις σπουδές της εξειδικεύεται στους τομείς της μνημειακής γλυπτικής και στην έννοια του τοπίου στην τέχνη. Παράλληλα με τις κυρίως σπουδές της, το ακαδ. έτος 2020-21 πιστοποιήθηκε με εξειδικευμένη επιμόρφωση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Εκτίμηση και Συντήρηση έργων τέχνης, στην Επιστημολογία της ιστορίας της τέχνης και του πολιτισμού και στην Οργάνωση και Παραγωγή εικαστικών εκθέσεων και events. Επαγγελματικά, ασχολείται με την συγγραφή επιμελητικών και συνοδευτικών κειμένων για καλλιτέχνες και projects, με κύρια κατεύθυνση την γλυπτική και την φωτογραφία. Τέλος, τον Νοέμβρη του 2020 παρουσίασε την έρευνά της με τίτλο “Richard Serra: Tilted Arc(1981-89) η δίκη ενός έργου” στα πλαίσια των εργασιών του Α’ Πανελλήνιου Συνεδρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ιστορίας της Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

φωτογράφος

 

Ο Χρήστος Ροντογιάννης είναι φωτογράφος που ζει και εργάζεται στη Φιλιπιάδα – Πρέβεζα στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Στη φωτογραφία του ενδιαφέρεται για θέματα καθημερινής ζωής. Φωτογραφίζει οτιδήποτε φέρει τα σημάδια της ανθρώπινης ύπαρξης, είτε είναι άμεση είτε άμεση ή έμμεση και μακρινή. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις σε χώρους στην Ελλάδα, όπως το «Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομέτριας» στα Ιωάννινα το «Φεστιβάλ Στέρνα» στο νησί της Τήνου, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της έκθεσης ΤΟΠΟ-ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΕΣ που διοργανώθηκε από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Photobiennale 2021.  Είναι ιδρυτικό μέλος της πλατφόρμας The Provinces.

http://www.christosrontogiannis.com